Her på siden fortæller fire fagfolk om, hvordan de med forskellige undersøgelser følger den motoriske udvikling hos barnet med CP. Det kan veksle fra kommune til kommune, om der både indgår fysioterapeut og ergoterapeut i CPOP.

Børneneurologen stiller diagnosen cerebral parese, er gennemgående lægelig tovholder for barnet i CPOP og har særligt fokus på barnets nervesystem og behovet for medicinsk behandling af spasticitet.

Fysioterapeuten undersøger barnet hver halve år med særligt fokus på ledbevægelighed og muskelspænding i krop og ben, barnets stå- og gangfunktion og hvordan det bevæger sig omkring. Behovet for hjælpemidler og træning vurderes også.

Ergoterapeuten undersøger også systematisk barnets ledbevægelighed og muskelspænding, men har især fokus på arme og hænder. Derudover er der opmærksomhed på daglige færdigheder, behov for hjælpemidler og træning.

Børneortopædens undersøgelse omhandler især ryg, hofter og ben, og vurderer om der er behov for røntgenundersøgelse, operation eller anden behandling.

Røntgenundersøgelse foretages ved mistanke om ledskred eller vækstforstyrrelser i knoglerne (ryg, arme, hænder, hofter, ben, fødder).